Rijeka tehnologije

U okviru obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci, od 26. do 28. rujna organizira je manifestacija „Rijeka tehnologije“. Manifestaciju sinergijski organiziraju sastavnice Sveučilišta u Rijeci (Tehnički fakultet, Građevinski fakultet, Pomorski fakultet, Odjel za fiziku te Centar za mikro- i nanoznanosti i tehnologije) te Tehnička škola, Zajednica tehničke kulture, Dom mladih i Akademsko astronomsko društvo iz Rijeke. Cilj Rijeke tehnologije je promocija i popularizacija obrazovanja i znanosti na područjima tehničkih i prirodoslovnih znanosti kako bi najšira javnost, uglavnom upoznata s riječkom industrijskom i tehnološkom baštinom i tradicijom, dobila uvid u izvanredna recentna postignuća na polju tehnologije u Rijeci. Program manifestacije je moguće preuzeti ovdje. Na manifestaciji su u svrhu popularizacije znanosti sudjelovala 3 doktorska studenta Građevinskog fakulteta u Rijeci:
 
  • Miran Tuhtan s prezentacijom naslovljenom „Njihala i kaos“,
  • Davor Stipanić s prezentacijom naslovljenom „Ranjivost podzemnih voda s osvrtom na ekološki incident u Slavonskom Brodu“,
  • Luka Zaharija: "Život riječnih korita".
 
Osim gore navedenoga, na manifestaciji Noć istraživača koja se 28.09.2018. god. održala u Tower Centaru u Rijeka, djelatnici Građevinskog fakulteta Nina Čeh, Miran Tuhtan , doc. dr. sc. Edita Papa Dukić, doc. dr. sc. Paulo Šćulac su sudjelovali u popularizaciji znanosti s interaktivnom prezentacijom simulacije potresa te tako svim zainteresiranima približili fizikalne procese koji se povezuju s rušenjem građevinskih objekata uslijed djelovanja potresa.
 
 
.