Naslovnica

Poziv brucošima na radionicu „STUDENT – MENTOR“

Pozivaju se svi studenti prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija građevinarstva na radionicu „student – mentor“ koja će se održati u četvrtak 19.03.2015. u učionici G-206 s početkom u 16:30 sati.
 

Na Sveučilištu u Rijeci uz poticaj Ministarstva provodi se projekt Organizirana vršnjačka podrška i podrška nastavnika kroz studij (sustav student – mentor i nastavnik – mentor).

Cilj ovog projekta je stvoriti uvjete koji će povoljno utjecati na poboljšanje učinkovitosti studiranja, a pritom smanjiti broj studenata koji napuštaju studij. Ovaj sustav može biti primjenjen na svim razinama obrazovanja, ali prvenstveno je zamišljen kao potpora studentima preddiplomskih i prvih tri godine integriranih studija pa bi se tako na našem fakultetu ove godine krenulo sa prvom generacijom studenata koja bi imala svoje student – mentore.
 

Student – mentori imenuju se među uspješnim studentima završnih godina studija koji pokazuju interes za ovu aktivnost i koji se bave studentskim aktivizmom. Za koordinatoricu iz redova studenata imenovana je studentica Anamaria Maraš koja će na radionici objasniti koji su ciljevi projekta i kako vam student mentori mogu pomoći tijekom akademskog obrazovanja.
 
.