Naslovnica

Stručna praksa - natječaj (2. krug)

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci u okviru projekta Razvoj i primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području visokog obrazovanja građevinskih inženjera raspisuje

 
 

N A T J E Č A J

za sudjelovanje studenata Građevinskog fakulteta u Rijeci u programu stručnih praksi

-  samo za studente sveučilišnog diplomskog studija  -

 
  
Opći dio
 

Natječaj se odnosi na stručnu praksu studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (u daljnjem tekstu: Građevinski fakultet) u trgovačkim društvima na području Republike Hrvatske. Programom je predviđeno 25 stručnih praksi za studente prve godine diplomskog sveučilišnog studija i 5 stručnih praksi za studente druge godine diplomskog sveučilišnog studija. Studenti se u program uključuju dobrovoljno, prijavom na natječaj. Prakse se organiziraju nakon završetka ljetnih ispitnih rokova (od 10. srpnja 2015.) do početka rujna 2015. Trajanje prakse je 20 radnih dana. Prema uvjetima iz projekta naknada za obavljanje stručne prakse iznosi 3.000,00 kuna u brutu (oko 2.500,00 kn u netu) i regulira se ugovorom.

Program stručnih praksi organizira se prema djelatnostima projektiranja građevina, izvođenja građevina i stručnog nadzora nad izvođenjem u području prometnica, hidrotehnike, nosivih konstrukcija i geotehnike prema sljedećem rasporedu, a do popunjenja mjesta (nakon prvog kruga je ostalo 13 slobodnih mjesta): 

područje Prometnice Hidrotehnika Nosive konstrukcije Geotehnika
Projektiranje 3 prakse 3 prakse 3 prakse 2 prakse
Izvođenje 2 prakse 2 prakse 3 prakse 2 prakse
Stručni nadzor 2 prakse 2 prakse 3 prakse 2 prakse
 

Građevinski fakultet s trgovačkim društvima koja sudjeluju u programu potpisuje okvirni ugovor o suradnji u području stručnih praksi. Studenti u okviru prijave potvrđuju da su suglasni s elementima okvirnog ugovora kojeg Građevinski fakultet potpisuje s trgovačkim društvima uključenim u program. Predložak ugovora se nalazi u posebnom dijelu Natječaja (točka 1).

 

Prijava na natječaj


Zainteresirani studenti Građevinskog fakulteta prijavljuju se na natječaj ispunjavanjem Obrasca za prijavu na natječaj dostupnog na internetskim stranicama Građevinskog fakulteta u Rijeci (obrazac prijave). U prijavi student navodi:

  • osnovne osobne podatke
  • prosjek ocjena na preddiplomskom/diplomskom sveučilišnom studiju (potvrda Ureda za studente)
  • pismo interesa (motivacijsko pismo)
  • opis stručnih interesa i kompetencija (željeno područje i djelatnost trgovačkog društva)
  • preporuku mentora (nije obavezna).
     

Rok za prijavu i objava rezultata


Rok za prijavu na natječaj je 10. srpnja 2015. u 12:00 sati. Prijava na natječaj s obveznim prilozima podnosi se u tiskanom obliku na adresu:
 

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Radmile Matejčić 3, 51000 Rijeka
Natječaj – Projekt HKO: Program stručnih praksi

 
Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Fakulteta 13. srpnja 2015. godine.

 

Provedba prakse u trgovačkom društvu i postupak nakon završetka prakse


Svi detalji vezani uz provedbu stručne prakse u trgovačkom društvu i postupak izvješćivanja nakon završene prakse regulirani su odredbama projekta Razvoj i primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području visokog obrazovanja građevinskih inženjera koje su raspoložive u posebnom dijelu ovog Natječaja (točka 2).
 
Za koordinaciju aktivnosti vezano za pripremu i provedbu stručne prakse na razini Građevinskog fakulteta zaduženi su koordinatori radne skupine RS Stručna praksa izv.prof.dr.sc. Diana Car-Pušić, dipl.ing.građ. i dr.sc. Ivan Marović, dipl.ing.građ. U slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća, studenti se mogu obratiti koordinatoru na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Posebni dio
  1. Okvirni ugovor između Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i trgovačkog društva
  2. Provedba stručne prakse u okviru projekta Razvoj i primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području visokog obrazovanja građevinskih inženjera
     
 
.