Prijelazi s drugih srodnih studijskih programa

Na temelju članka 29. Statuta Građevinskog fakulteta u Rijeci od 18. prosinca 2018. godine, Fakultetsko vijeće na 3. redovitoj sjednici održanoj dana 25. ožujka 2021. godine, usvojilo je sljedeću
 
 
 

O D L U K U

 
 
Utvrđuju se uvjeti za prijelaz s drugih srodnih studija na Preddiplomski i Diplomski sveučilišni studij i Preddiplomski stručni studij Građevinarstvo Građevinskog fakulteta u Rijeci u ak. god. 2021./2022., kako slijedi:
 
 

1. OPĆI UVJETI
 
Prijave za prijelaz s drugih srodnih studija na Preddiplomski i Diplomski sveučilišni studij i Preddiplomski stručni studij Građevinskog fakulteta u Rijeci u ak. god. 2020./2021. primaju se do 20. rujna 2021. Prijave za prijelaz se dostavljaju na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Rang lista kandidata bit će oglašena do 23. rujna 2021., a upis je potrebno provesti do 27. rujna 2021.
 
Prijaviti se mogu kandidati koji su u tekućoj akademskoj godini imali status studenta.
 
Studenti studij nastavljaju prema Pravilniku o studijima Sveučilišta u Rijeci, Pravilniku o studijima Građevinskog fakulteta u Rijeci i Pravilniku o vrednovanju i ocjenjivanju rada studenata na Građevinskom fakultetu u Rijeci i njima definiranim pravima i obavezama.
Ranije postignute ocjene se priznaju i prevode u ECTS sustav ocjenjivanja.
 
Prijavi za prijelaz se prilaže:

  • Molba Odboru za akademsko vrednovanje i vrednovanje razdoblja studija u kojoj se navodi s kojeg programa student dolazi i koji program želi upisati ► OVDJE
  • Studijski program kojeg student pohađa ili podatke o mrežnoj stranici na kojoj je dostupan studijski program
  • Prijepis ocjena (ovjeren od visokog učilišta s kojeg dolazii

 
 

2. SVEUČILIŠNI STUDIJI
 
Prijelaz s drugih srodnih studija na sveučilišne studije Građevinskog fakulteta u Rijeci moguće je ostvariti na temelju objavljenih uvjeta te prema predviđenoj kvoti kako slijedi:
 


Uvjeti za prijelaz 
 
Kvota u 2021./2022.

Nakon prve godine studija:
  • ostvarenih min. 50 ECTS u posljednjoj godini studiranja
preddiplomski studij: 10

diplomski studij: 10

Nakon druge godine studija:
  • ostvarenih min. 110 ECTS u posljednje dvije ak. godine studiranja
preddiplomski studij: 10
  • Rang-lista se formira na temelju prosječne ocjene kroz studij (brojčane i/ili postotne).
  • Prednost kod upisa uz iste uvjete imaju kandidati s građevinskih fakulteta u Osijeku, Splitu, Zagrebu i Mostaru - temeljem ugovora između ovih institucija.
  • Studentu se priznaju položeni ispiti prema studijskom programu kojeg upisuje.


Ukoliko ima kandidata koji u potpunosti ne ispunjavaju uvjete za prijelaz iz točke 2. ove odluke, a predviđena kvota ostane nepopunjena, Odbor za akademsko vrednovanje i vrednovanje razdoblja studija može temeljem dodatnih kriterija formirati rang listu za prijelaz na sveučilišne studijske programe Građevinskog fakulteta u Rijeci.

 
3. PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ
 
Prijelaz s drugih srodnih studija na Preddiplomski stručni studij Građevinarstvo Građevinskog fakulteta u Rijeci moguće je ostvariti na temelju objavljenih uvjeta te prema predviđenoj kvoti kako slijedi:
 


Uvjeti za prijelaz
 
Kvota u 2021./2022.

Nakon prve godine studija:
  • ostvarenih min. 50 ECTS u posljednjoj ak. godini studiranja

5


Nakon druge godine studija:
  • ostvarenih min. 110 ECTS u posljednje dvije ak. godine studiranja
5

  • Rang-lista se formira na temelju prosječne ocjene kroz studij (brojčane i/ili postotne).
  • Prednost kod upisa uz iste uvjete imaju kandidati s građevinskih fakulteta u Osijeku, Splitu, Zagrebu i Mostaru - temeljem ugovora između ovih institucija.
  • Studentu se priznaju položeni ispiti prema studijskom programu kojeg upisuje.
  • Preddiplomski stručni studij se može upisati kao redoviti i kao izvanredni studij, što je potrebno navesti u molbi.

Ukoliko ima kandidata koji u potpunosti ne ispunjavaju uvjete za prijelaz iz točke 3. ove odluke, a predviđena kvota ostane nepopunjena, Odbor za akademsko vrednovanje i vrednovanje razdoblja studija može temeljem dodatnih kriterija formirati rang listu za prijelaz na preddiplomski stručni studijski program Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Za sve studente kojima bude odobren prijelaz primjenjuje se Odluka o visini participacije u troškovima studija za upis u prvu i više godine studija te o kriterijima i uvjetima participiranja studenata u trošovima studija u ak. god. 2021./2022. na Građevinskom fakultetu u Rijeci.

 

Dekanica:

 prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić

 
.